Logopédia mindenkinek

Internet a tanórán - 2012. október 28.

Írta: Nádori Gergely

Mindig nagy öröm, ha szinvonalas, jól használható és ráadásul magyar nyelvű oktatási blogot tudunk ajánlani. Most is ez a helyzet, ráadásul egy olyan szakterületről van yszó, ami kiemelten fontos, de gyakran mellőzött is, ez a logopédia. Bóér Zsuzsa blogja a Logopédia mindenkinek (IDE KATTINTVA) elsősorban azt mutatja be, hogy miként tudunk játékokat használni a logopédiai fejlesztésre. Minden bejegyzéshez videó is tartozik, ami bemutatja az adott játékot használat közben.

Tartozik egy személyes megjegyzés is ide, a blog szerzője segített ugyanis felkészülni az én fiamnak is az iskolára, úgyhogy elsőkézből tudom igazolni, milyen kiváló munkát végez, hiszen a most már negyedikes fiú eddig csak ötösöket szállított haza. Végül érdemes még idézni, hogy miként mutatkozik be Zsuzsa maga a blogon:

Az elmúlt 15 évben magyar és francia anyanyelvű gyermekek fejlesztésével foglalkoztam. Elsődleges fejlesztőeszközként mindig játékot használtam. A játékok kiválasztásákor mindig a fejlesztési célokat tartottam szem előtt, de persze a játékok egyben a saját szórakoztatásomat is szolgálták. A blogomban most a különböző játékokkal kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani, illetve tanácsokat adnék a kedvenc játékaim különböző  fejlesztésekben való felhasználhatóságáról.