Scrapblog - igényes prezentációk

Internet a tanórán - 2009. július 31.

Írta: Prievara Tibor

Ma a Scrapblog kerül sorra (IDE KATTINTVA érhető el) a TanárBlogon. Éppen ideje, hiszen egy fantasztikusan egyszerűen használható, nagyon felhasználóbarát alkalmazásról van szó, amellyel nagyon szép dolgokat lehet csinálni.

Bárilyen projekthez kitűnően használható - képeket tudunk rengeteg opcióval közzétenni. Mindezt lehet persze meg lehet csinálni Powerpoint-ban is, de a Scrapblog-on annyira egyedivé, különlegessé tehetjük a művet, hogy szinte érdemess papíron is publikálni. Íme egy rövid videó bemutató az oldal használatáról:

Emellett természetesen hozza a webkettes alkalmazásoknál megszokott beágyazás funkciót, azaz online is nagyon könnyen publikálhatjuk - akár itt, a TanárBlog saját blog oldalán :)

Nekem nagyon tetszett az is, hogy az oldal 'fogta a felhasználó kezét', vagyis végig kis felugró ablakokban adott tanácsot, hogy mit is kellene tennem ahhoz, hogy még szebb legyen az oldalam.

Javaslat: kezdetnek érdemes az egyik előregyártott 'template'-et használni és nem saját dizájnt próbálgatni, sokkal gyorsabb és sokkal profibb eredményt kapunk így. Illusztrációként álljon itt egy 5 perc alatt készített prezentációt: