Még sokkal jobb OneNote

Letölthető anyagok - 2016. március 13.

Írta: Nádori Gergely

onenoteA OneNote ez a mindenki számára és tulajdonképpen bármilyen platformra ingyenesen elérhető, eredetileg a jegyzetelést megkönnyítő program az oktatásban igazi nagyágyú. Írtunk már korábban a OneNote Osztályjegyzetfüzetről, a kifejezetten az olvasást megkönnyítő kiegészítőről, de még a Digitális tanulásmódszertan anyagunk is ebben készült. Volt szerencsém az idei E2 konferencián hosszabban beszélgetni a OneNote fejlesztőivel és a beszélgetésből kiderült, hogy számukra elsődleges fontosságú a program oktatási felhasználása és nagyon komolyan figyelnek arra, hogy milyen visszajelzések jönnek a tanároktól. Ennek az eredménye (és még csak az első eredménye, jön többi is hamarosan) az Osztályjegyzetfüzet bővítmény, ami bárki számára letölthető (IDE KATTINTVA).

A bővítmény az asztali OneNote változatba épül be és segítségével egy kattintással érhetők el olyan dolgok, amiket eddig csak a webről lehetett intézni (diák felvétele és törlése, a hivatkozás beolvasása stb.). Ennél sokkal izgalmasabb, hogy a bővítménnyel lehetőségünk van arra, hogy egy-egy lapot, szakaszt több diák saját jegyzetfüzetébe is kiküldjünk, sőt akár csoportokat is definiálhatunk és az egyes csoportoknak adhatunk külön anyagokat.

A bővítmény másik újdonsága, hogy ha egy adott nevű lapon van minden diák munkája, akkor azt könnyen végignézhetjük az egész osztályban egy kattintással, nem kell hozzá ki- és belépegetni a tartalomjegyzékben keresgélni. Ez is olyan dolog, amit kifejezetten kértek a tanárok, hogy gyorsítani tudják a munkájukat.