Office Mix verseny

Hírek - 2015. december 8.

Írta: Nádori Gergely

https://www.mixathon.org/renderingassets/images/box02.jpgSokat és sokszor lelkendeztünk már az Office Mixről, ez az a Powerpoint kiegészítő, amivel egy egyszerű diasor is interaktív előadássá varázsolható. ITT található róla egy részletes bemutató. Most a Microsoft versenyt hirdet Office Mixben készült oktatási anyagoknak. Az elbírálás szempontjai a már sokszor emlegetett 21. századi tanulási képességek (ITT VAN leírás róla, ITT a tanulói képességekről). A versenyben nem kell mást tenni, mint nevezni a saját Office Mix oldalra feltöltött Mixünket, akár a régebbi ppt-ket is könnyen interaktivizálhatjuk! Részletek a Bővebben... után.

Elindult a Microsoft Mixathon című kihívása, amely tanárokat és diákokat egyaránt mozgósít azért, hogy a verseny keretében vagány, interaktív órai anyagok szülessenek a PowerPoint új bővítménye, az Office Mix segítségével.

A Mixathon lehetőséget nyújt arra, hogy

  • megismertesse a diákjait egy újabb, a 21. századi tanulási készségeket fejlesztő alkalmazással
  • megmutassa felkészültségét és naprakészségét az innovatív pedagógiai technikák terén
  • szakmai körökben elismerésre és ismertségre tegyen szert
  • biztos helye legyen a jövő márciusban Budapesten megrendezésre kerülő E2 – Global Educator Exchange nemzetközi fórumán, a világ vezető innovatív tanárinak éves találkozóján

A kihívás menete

  1. lépés: Látogasson el a www.MIXathon.org oldalra, ahol a versenyhez részletes leírást is talál, miközben a kollégái által készített példákon keresztül ismerheti meg az Office Mix lényegét.
  2. lépés: Az oldalon található linkek mentén próbálja ki, hogy is működik az Office Mix, majd vágjon bele és hozzon létre saját Mix-et a diákjaival .
  3. lépés: Publikálja Mix-ét az Office Mix portálon.
  4. lépés: Legfeljebb három saját Mix linkjét küldje be december 31-ig a Mixathon oldalán, hogy részt vehessen a kihívásban.

Közép-Kelet-Európa 32 országának mindegyikéből kikerül egy nyertes Mix, amely részt vesz a regionális döntőn 2016 elején!

Irány a www.MIXathon.org és már kezdhet is Mixelni!

Várjuk az innovatív, kreatív, lelkesítő tananyagokat!