Szelek mesterséges intelligenciával

Tippek, trükkök - 2023. október 8.

Írta: Nádori Gergely

szel Valószínűleg még tényleg csak kapargatjuk, hopgy mi mindenre lehet jó a mesterséges intelligencia a tanításban, talán ezért sem véletlen, hgy itt is egymást érik akülönféle ötletek ezzel kapcsoaltban. Most egy olyan felhasználást mutatunk be, ami a képgeneráló eszközoket használta fel. A diákok a légkör kapcsán tanultak a különféle híres szelekről, azok kialakulásáról és jellemzőíről, majd kaptak egy-egy szelet, amiről képet kellett készíteniük, ehhez használhatták fel a mesterséges intelligencia lehetőségeit, így a képek pillanatok alatt készülhettek el.

A generáláshoz használhatták a már sokaknak ismerős Dall-E-t, a Bing chatből elérhető Dall-E 3-at vagy akár a saját skicceikből dolgozó Scribblediffusion-t, vagy persze bármilyen más alkalmazást. Ötletként mutattam nekik pár képet, ahogyan a görög vagy éppen reneszánsz festők ábrázolták megszemélyesítve a szeleket és az volt a cél, hogy valami olyan megszemélyesített kép jöjjön létre, ami tükrözi az adott szél tulajdonságait.

Mindegyik szélről három-négy kép készült, ezeket azután bemutatták az osztálynak, rövid magyarázatot fűzve hozzá, hogy szerintük milyen tuladjonságokat jelenít meg, majd az osztály szavazott róla, hogy aháromból melyik a legjobb, legkifejezőbb kép.

Íme a képek, amiket a legjobbaknak ítélt az osztály:

szel

szel

szel

szel

szel

szel

szel

szel

szel