Tíz weboldal videószerkesztéshez

Tíz weboldal... - 2014. július 21.

Írta: Nádori Gergely

wikimedia commonsTalán nem mondunk vele túl nagyot, ha azt állítjuk, hogy a film ma már legalább olyan fontos médium mint a szöveg. Így van ez egyre jobban a tanításban is (elég csak a Videótanár projektre gondolni. A 21. századi tanításnak szerves része, hogy akár magunk készítsünk filmeket, akár a diákjaink csináljanak. Szerencsére ehhez nagyon könnyű szoftvereket is találni. Ebben a cikkben bemutatunk 10 lehetőséget:

  1. Az első természetesen nem is lehet más, mint a Windows Movie Maker, ami sok Windowsos gépen alapból megtalálható, másokhoz meg ingyenesen letölthető. Ha nem akarunk nagyon különleges, nagyon hosszú filmeket készíteni, tökéletesen meg fog felelni az igényeinknek. IDE KATTINTVA egy rövid videóban mutatjuk be a használatát.
  2. Kifejezetten érintőképernyőkhöz készül a Movie Edit Touch, tableteken akár azonnal megvághatjuk a rögzített filmeket.
  3. Az Avidemux sok formátumot ismer, nekem abban segített, hogy egy videót visszafelé játsszak le.
  4. Főleg a speciális effektekben jeleskedik a Jashaka, ami szintén ingyen van.
  5. A sokak által használt VideoLan videólejátszónak is van saját szerkesztője, itt található.
  6. Sokak által kedvelt megoldás a VirtualDub.
  7. Online, a böngészőből futó szerkesztő a WeVideo, ha a rendszergazda nem hajlandó telepíteni programot az iskolai gépekre, ez segíthet.
  8. A videókészítés Instagramja a Magisto, vidókat és fényképeket fűzhetünk egybe előre meghatározott sablonokkal, a végeredmény látványos.
  9. Az EzVid elsődelgesen képernyővideók készítéséhez használatos, de aztán azokat meg is vághatjuk és akár más filmeket is vághatunk vele.
  10. kifejezetten tárgyanimációk készítéséhez van a Helium Frog, nagyon sok izgalmas projektben lehet használni.