Vicces, rajzolós, játékos AI - ilyen is van

Internet a tanórán - 2024. május 16.

Írta: Nádori Gergely

Van az AI-nak játékos, vicces oldala is, amely nem csupán az angolóra, hanem akár rajzon is vicces lehet. A játék roppant egyszerű- egy mesterséges intelligencián alapuló alkalmazást 'tanítunk'. Én nagyon kezdő angolos, hátrányos helyzetű gyerekekkel használtam, nagyon vicces volt! A remek játék ötletét a lapozás után elmondjuk!

Az oldalt már jópár éve üzemelteti és működteti a Google, a neve Quick, draw (ITT TALÁLHATÓ), azaz 'Gyorsan, rajzolj!. És valóban ennyi a feladat - kapunk egy tárgyat (pl. gitár), majd elindítjuk z órát, és onnantól 20 mp-ünk van arra, hogy lerajzoljuk. Működik mindenhogyan, a legviccesebb nyilván egy tableten, ahol lehet egyenesen a képernyőre rajzolni, mert egyébként elég frusztráló kezdetben, hogy sikerül-e az egérrel, vagy a touchpad-del értelmezhető képeket rajzolni.

Vannak egyszerűek, pl. szülinapi torta, de nehéz feladványok is - pl. jóga. Az alkalmazás végig találgat, így angolt is hallanak a gyerekek. Illetve a játék indításánál jó, hogy meg lehet nézni a szó jelentését, mielőtt rajzolni kezdenének, és így fontos lett, hogy tudják, mit jelentenek a szavak.

Egy szó mint száz, remek mulatság volt, és még tanultunk is vele :)