• 3D és egy sor érdekes funkció a Paint-ben

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Több van a gépén, mint gondolná - szoktam én is mondogatni, amikor egyszerű hangfelvevőt, képmetszőt (képernyőkép készítőt), vagy jegyzettömböt keresnek a kollégák. Ezek ugyanis mind-mind olyan funkciók, amelyek a Windows-ban beépítetten megtalálhatóak - pont úgy, ahogy például a számológép, amin senki nem csodálkozik. Én valamiért a Paint-et kevéssé használtam, és csak most vettem észre, hogy elég profi 3D-s grafikákat lehet készíteni vele. De ez mind semmi, mert egy sima képre is lehet olyan menő 3D-s skin-t húzni, hogy csak na. És ezt ráadásul akár rövid mp4 formátumú videók formájában is letölthetjük. Ha valakit ez érdekel, érdemes ezt a kb. 20 perces videót átpörgetni, és megnyitni a Paint-et a gépünkön - több van benne, mint gondolná :)

    Bővebben...

  • Egy elég menő és egyszerű képszerkesztő - Fotojet

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    fotojet A Fotojet (ITTT TALÁLHATÓ ) egy elég profin összerakott képszerkesztő alkalmazás, amelynek van ugyan fizetős része, de az ingyenes oldallal is tökéletesen ellehetünk. Alapvetően kollázsokat készíthetünk vele, illetve köszösségi média oldalainkat is feldobhatjuk izgalamas és profi(nak tűnő) dizájn elemekkel. Egyszerű (Facebook-os) regisztráció után a Collage linkre kattintva találunk template-eket (pl 3D effekteket), amelyek segítségével valóban igen pofás kollázsokat készíthetünk, saját képek feltöltésével. A képeket szerencsére le is tölthetjük a saját gépünkre, azaz elvihetjük - ez néha fizetős szokott lenni az ilyen oldalakon. Egy szó mint száz, ha kollázst készítenénk bármilyen projekthez, megéri a Fotojet-re (is) benézni.

    Bővebben...

  • Képekkel még többet - Photofunia

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    photofunia A Photofunia (IDE KATTINTVA látogatható meg) egy igen vicces oldal, ahol képeket manipulálhatunk azzal, hogy különböző kontextusba ágyazzuk őket. Készíthetünk például saját könyvgerincet, de akár egy nagyvárosi fényplakátra is kitehetünk bármit, nem is beszélve a karácsonyfadíszekről vagy éppen a pirítósról. Bármilyen képet beilleszthetünk, majd több felbontásban letölthetünk. Mindehhez most még csak regisztrálni sem kell. Érdemes akár vicces ajándékként, vagy egy óra témájának bevezetésére is használni. Az effektek igen kreatívak és szinte kifogyhatatlanok. A 'Show more' gombra kattintva a lap alján újabb és újabb vicces ötleteket találunk (pl. franciakártyát vagy anime képet is készíthetünk).

    Bővebben...