A sirály visszavág! - interaktív játék

Internet a tanórás - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Nem is üt, hanem pottyant. Szóval egészen pontosan: tojik a fejünkre. Sok különböző módon meg lehet közelíteni a környezetvédelem témáját, a lapozás után itt is játszható (de eredeti környezetében ITT MEGTEKINTHETŐ) egy viszonylag új szempontot ismeretünk meg - mégpedig a bosszúálló sirály történetét.

 

Mi pedig ezúttal a sirályokkal vagyunk. Jönnek, egyre jönnek a gonosz, élőhelypusztító emberek az ő hajóikon, nekünk pedig becsületes, öntudatos környezetvédő sirályként egyszerűen felülről meg kell tanítanunk őket arra, hogy a) miért kell mindig felfelé is nézni, illetve b) mik a veszélyei annak, ha felnézünk - a fejünkre sem szívesen kapunk a sirály áldásából, hát még szembe/szájba.

A játék (amint említettük) itt, a TanárBlogon is játszható, de mivel hangos sirály csiviteléssel, illetve felháborodott ember-kiáltással indul, úgy gondoltuk, mindenkinek jobb, ha nem a nyitólapon, hanem csak a 'tovább' gombra kattintva érhető el. Szóval: bátran kattintsunk, és élvezzük, hogy egyszer végre a sirályok győznek - már ha jól pottyantunk!