Papírrepülők

Letölthető anyagok - 2010. október 3.

Írta: Nádori Gergely

A Papírrepülők blogon (ITT TALÁLHATÓ) papírrepülőket találhatunk. Felteszem ebben nincsen semmi meglepő, de mégis egy igazi kincsesbányát lelhetünk a linkre kattintva.  Sokféle típus alapos elemzését olvashatjuk itt és mindegyikhez találunk hajtogatási útmutatót is.

A papírrepülő olyan, mint a parfé, mindenki szereti. Napköziben, osztálykiránduláson, lyukas órában, vagy ha éppen bedobtak minket egy osztályba helyettesíteni, jól jöhet, ha van nálunk pár hajtogatási terv és ezeket felhasználva rendezünk akár versenyt is.

Egy fokkal komolyabb elfoglaltság lehet fizikaórán, ha a diákok elkészítenek több modellt, majd méréseket végeznek (milyen távol repülnek, mennyi ideig maradnak a levegőben). Ezt követően ábrázolhatják a repülőket egy diagramon a két érték alapján és megpróbálhatják megállapítani, hogy milyen tényezők befolyásolják a repülők ezen tulajdonságait. Projektfeladat (probléma-alapú tanulás) is lehet, hogy ezek alpján készítsék el a saját tervüket, vagy tökéletesítsenek egy meglévő konstrukciót. Ebben segíthet a blog egyik cikke is (EZ ITT).