Fotowall - képmanipulátor szoftver

Letölthető anyagok - 2012. február 20.

Írta: Prievara Tibor

Rengeteg képszerkesztő alkalmazás létezik, manipulálhatjuk képeinket telepített szoftverrel, vagy akár online is. A most bemutatott Fotowall alkalmazással (INNEN TÖLTHETŐ LE) több képfájlt illetve szöveget illeszthetünk egy háttérre, az egyes képekhez effekteket és különböző kereteket rendelhetünk, vághatjuk, forgathatjuk és kollázsunkat tetszőleges méretű fájlként menthetjük. Ezeken kívül jó néhány extra szolgáltatást is beépítettek a programba: szófelhőket állíthatunk össze, a tárolt képek beillesztése helyett beépített Flickr és Google képkeresőt is használhatunk, sőt, a webkameránk képét is megjeleníthetjük.

A Fotowall legfőbb előnye a többi képszerkesztőhöz képest a végtelenül egyszerű és intuitív felhasználói felület. Nem kell percekig almenükben bogarászni, míg megtalálunk valamit, minden kézre esik, és ez nagyon meggyorsítja és leegyszerűsíti a munkát. A program indulása is nagyon gyors, ha már megvannak a képek, másodpercek alatt összeállíthatjuk és menthetjük is a kollázsunkat, mire egy komolyabb képszerkesztő alkalmazás elindul, már be is fejeztük.

 

Amire tökéletesen alkalmas a program az egyszerű „szemléltetésen” kívül: új téma bevezetése, asszociációs játékok, projektek bevezetése vagy értékelése, de akár összefoglalásra és gyakorlásra is használható. Interaktív táblán is nagyon jól működik, pl. személyekhez húzhatunk neveket, évszámokat, fogalmakat, vagy akár két élőhelyhez az ott élő fajokat.

A nyílt forráskódú programot telepíteni sem kell, egy pár megabájtos exe fájlt tölthetünk le, ami mindig kéznél lehet egy USB-táron. Külön pluszpont jár a platformfüggetlen használhatóságért, hiszen a Fotowall Windows mellett elérhető Mac-re és Linuxra is.