Zinepal - weboldalból újságot

Internet a tanórán - 2010. szeptember 29.

Írta: Prievara Tibor

A Zinepal egyike azoknak az alkalmazásoknak, amelyek segítségével gyorsan tudunk e-könyveket, vagy éppen e-újságokat készíteni. A munka menete rendkívül egyszerű, a kimenete viszont rendkívül látványos. Regisztráció után meg kell adnunk a weboldal címét, amelyből szeretnénk e-könyvet csinálni (természetesen saját vadonatúj könyvet is készíthetünk saját cikkekből), majd a Preview gombra kattintva megnézhetjük, hogyan is néz ki az újságunk. Minden fontosabb elemet személyre szabhatunk (pl. betűtípus), majd egyetlen kattintással elkészül az e-újság, amit 3 különböző formátumban (koztük PDF-ben is) elküld a Zinepal a mi e-mail címünkre. Letöltjük, nyomtatjuk, használjuk.

A Zinepal természetesen projektek esetében jöhet nagyon jól, ha azt szeretnénk, hogy gyorsan élvezhető, akár látványos újság készüljön sok anyagból. Eddig mindezt Word-ben, vagy más szövegszerkesztővel kellett csinálni, ami lehetett jó, és hasznos, de sok időt emésztett fel a projektből (én mondjuk azt szeretem, ha a gyerekek sokat dolgoznak az anyagon, és minél kevesebb időt töltenek a 'termék' elkészítésével - mindez természetesen gimnáziumban és angolórán értendő).

 

Végül mellékelünk egy példát arra, hogy mire is lehet számítani a Zinepal-től: alant egy letölthető PDF formátumban készült e-újság a TanárBlog szeptemberi anyagaiból. Egy perc alatt készítettem, ahhoz képest ...

Letölthetők: