Vadállat az emberben - játék képekkel és vadállatokkal

Internet a tanórán - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Ezen a weboldalon kihozzák belőlünk az állatot. Ajánljuk angol és biológia órákra a Build your wild self -et. Lépésenként felépíthetjük magunkat - arcot, hajat, szemet, szájat stb. választhatunk. Eddig is érdekes talán a dolog, de önmagában csak ezért nem írnék róla. Miután elkészültünk saját magunkkal, elkezdhetünk 'vadulni', azaz különböző állati testrészekre cserélni az emberi alkatrészeket. És itt már minden állati testrész nevét megtanulhatjuk, mert mindig megadja az oldal.

 

Miután elkészültünk, és félig ember/félig állat énünkkel elégedettek vagyunk, a kész lényt elküldhetjük másoknak (ez nagyon fontos, ha órán használjuk - a végeredményt feltétlenül küldessük el magunknak, illetve a diákok saját címére is, hogy később tudjanak vele dolgozni).

Külön kedevsség, hogy az állatunkat el is nevezi (a kiválasztott testrészek alapján) az oldal, valamint az összes felhasznált állatról is olvashatunk végül kis széljegyzeteket.

ÓRAI ÖTLET

1. Készíttessük el a diákokkal az órán önmagukat (10 perc)

Megj: ha szükséges, itt is kérhetünk feeback-et, vagy felhasználhatjuk a képeket testrészek, képleírás tanítására)

2. Válasszanak ki állati testrészeket, és 'vadítsák meg' a képet (15 perc)

Megj: feltétlenül küldessük el velük az elkészült lényt az e-mail címünkre - így tudják, hogy ellenőrizzük a feladatot.

3. Olvassák el a felhasznált állatokról szóló rövid ismertetőket, majd nyomtassák ki a lényeket, és mutassák be őket a többieknek - hol él, mit szeret, mit eszik stb.