Eyejot - hangos e-mail

Tippek, trükkök - 2009. augusztus 1.

Írta: Prievara Tibor

Unalmas az e-mail írás? Lassan megy a gépelés? Nem értik a viccet az ismerősök, ha nincs a mondat végén smiley? Mindezeken a gondookon egyetlen pillanat alatt segíthetünk az Eyejot-on (IDE KATTINTVA található). Az Eyejot nem más, mint egy hangos e-mail szolgáltatás, amihez nem kell más, csak egy mikrofon.

Nem komoly berendezés persze, hanem egy egyszerű Skype mikrofon. Össze kell kötni a géppel, regisztrálni az oldalon, és már küldhetjük is a hangos e-mailt. Természetesen nem az egész videót küldik el, hanem csak egy linket hozzá, vagyis nem lesz nagy és nehezen kezelhető a levél. Extra szolgáltatásként előre felvehetünk 'e-maileket' és ezeket feltölthetjük a gépünkről a rendszerbe. Íme egy rövid videó bemutató az oldal használatáról:

ViewMore FromRelated VideosCommentsSaveShareSendFavorite

 

Szóval ha valaki nem tud, vagy nem szeret gépelni, megoldás lehet az Eyejot. ISkolában, tanórákon az idegen nyelvek tanításában lehet hasznos, mondjuk a videó felvételeket bármihez itt meg lehet csinálni, az otthon, saját géppel, telefonnal felvett videókkal nagyon sok a gond - lehetnek pl. AVI formátumban kb. 150 MB-osak, de ennél is kellemetlenebb, ha csak pendrive-ról töltik át a gyerekek a tanár gépére - érdemes nézni, ahogy kiakad a vírusirtó! Mindezektől megkíméljük magunkat - és a gépünket is - ha az Eyejot-on vetetünk fel bármilyen videót a diákokkal (természetesen itt csak olyan videókra gondolok, ahol 'csak' beszélni kell - mondjuk egy bemutatkozó videó, vagy egy hírolvasás szimuláció. Akciófilmet nem lehet az Eyejot-tal forgatni).