Prezentációk nagyon máshogy

Tippek, trükkök - 2010. január 26.

Írta: Nádori Gergely

A Prezi (ITT TALÁLHATÓ) nagyon izgalmas alkalmazás, segítségével egészen újszerűen mutathatunk be dolgokat. Használtuk már itt a TanárBlogon is (például ITT), de a napokban új, nagyszerű lehetőségekkel bővült, ami miatt megérdemli, hogy szó essen róla.

Az alkalmazást eddig is lehetett ingyenesen használni, de most az oktatási célú felhasználók külön kedvezményekben részesülnek. Ehhez az EDU Enjoy típusú liszenszet kell választanunk és máris kapunk 500 MB tárhelyet priváttá tehetjük a prezijeinket, leszedhetjük róla a cég logóját stb. Az új liszensz mellett egszerűsödött a videó beillesztés is a programba, most már elég csak a YouTube linket bemásolnunk és már ott is a videó. A Bővebben után egy videón is bemutatjuk a használatot.

A magyar fejlesztésű Prezi igazi bombaként robbant és valmi valóban újat hozott, nem véletlen, hogy ma már a híres TED konferenciákon is ezt a szoftvert használják. A program használata igazán intuitív, de azért itt egy videó róla:

{youtube}ZVhpoC1ogs0{/youtube}

A prezin készített anyagokon együtt is lehet dolgozni, kollaborációra is van tehát lehetőség. Itt van a videóban bemutatott anyag: