Hot Potatoes (ingyenes feladatgyártó szoftver)

Tippek, trükkök - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

A Hot Potatoes egy olyan szoftver, amely segítségével nagyon gyorsan, nagyon praktikus interaktív feladatlapokat lehet létrehozni. A program használata nagyon egyszerű, le lehet tölteni több nyelven is. Példákat itt találhattok: 1. példa, 2. példa, 3. példa.

(Megj.: tudni kell, hogy a HotPot ma már annyira nem számít modern, és úttörő fejlesztésnek, viszont viszonylag egyszerű használni, ingyenes, és kinézetre is 'elmegy' még. Első gyerekként még mindig érdemes készíteni vele anyagokat).

Elsőre talán bonyolultnak tűnik a dolog, de ez csak a látszat. Az igazság az, hogy minden informatikai előképzettség nélkül is nagyon rövid idő alatt nagyon látványos anyagokat lehet készíteni.

Hogyan tudom ezt használni?

Az első lépés a szoftver letöltése. Ehhez ide kell kattintani. Itt a Downloads dobozban a legfelső lehetőséget érdemes választani:

(Hot Potatoes for Windows 98/ME/NT4/2000/XP (version 6.0.4, self-extracting, auto-installing zip file)

Ezután kattintsunk és mentsük el, ahogy azt a program felkínálja. A kapcsolatunk sebességétől függően itt egy picit várni kell, majd kövessük a program utasításait és pár percen belül már kezdhetjük is a feladatok gyártását. Ha nem értjük pontosan, hogy mit kell tennünk, érdemes a Help menüből kiválasztani az egyes feladattípusokhoz tartozó (nagyon világos és könnyen követhető) magyarázatot.

Fontos: a demo összesen 3 darab feladatot enged meg nekünk. Ha ennél többet szeretnénk (márpedig többet szeretnénk), akkor sem kell elkeseredni, hiszen ezt is megtehetjük ingyenesen. Pusztán annyit kér a program, hogy regisztráljunk. Ez nem jár következményekkel és ezután valóban szinte minden funkció megnyílik előttünk korlátlanul.